чипси

Домашні чипси, які можна їсти навіть дітям

Якщо хочеться чогось похрумтіти, а магазинні снеки та сухарики — суцільна "хімія", тоді домашні чипси - ідеальний варіант.

Хто не любить чипси? Цей хрусткий перекус є фаворитом багатьох, але чипси з магазину часто містять багато солі, жирів та штучних добавок, які не найкращим чином впливають на наше здоров’я. Особливо для дітей! Цікаво, що чипси були винайдені у 19 столітті як спосіб задовольнити клієнта, який хотів дуже тонко нарізану картоплю. Відтоді чипси стали популярними у всьому світі, але тепер ми знаємо більше про те, як важливо їсти здорову їжу.

Магазинні чипси можуть спричинити проблеми зі здоров’ям, такі як серцеві захворювання або високий кров’яний тиск, через велику кількість нездорових жирів і солі. Ще в них може утворюватися акриламід, хімічна речовина, що виникає при випіканні або смаженні, і яка може бути шкідливою.

Але не хвилюйтеся! Ви можете зробити чипси вдома, контролюючи інгредієнти і роблячи їх набагато здоровішими. Домашні чипси дозволяють вам використовувати менше солі та здоровіші олії, як-то оливкова олія. Ви також можете додати різні спеції, щоб зробити їх ще смачнішими.

Ось простий рецепт домашніх чипсів, який допоможе вам насолоджуватися улюбленим перекусом без зайвих зусиль і з мінімальною шкодою для здоров’я. Такі чипси можна давати навіть дітям!

Домашні чипси

  • 2–3 картоплини, спеції, сіль.

Картоплю почистити, порізати кружальцями якомога тонше (зручно робити ножем для чищення овочів). Викласти одним шаром на пергамент або змащену олією тарілку, посипати спеціями. Поставити у мікрохвильову піч на 3–5 хв до легкого зарум’янення, перекласти на паперовий рушник. Якщо картопля прилипає, шматочки треба промити під проточною водою і висушити паперовим рушником.

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook