Кухня Рецепти

Деруни, запечені в горщиках

Одна проста у приготуванні страва поєднує у собі і смачні деруни, і соковиту начинку, і ніжний соус. А готується все за лічені хвилини!

24.07.2017 22:08

Для дерунів: 1 кг картоплі, 2 яйця, 1 цибулина, 2 ст. ложки борошна, олія для смаження, сіль, перець.

Для начинки: 3 цибулини, 500 г курячого філе, 200 г грибів.

Для соусу: 100 г сметани, 100 г майонезу, 2–3 зубці часнику, 100 г натертого твердого сиру.

Картоплю дрібно натерти, відтиснути, додати натерту цибулю, борошно, яйце, сіль, перець і ретельно перемішати, посмажити деруни, викласти на паперову серветку, щоб стекла олія. Цибулю, нарізану півкільцями, подрібнені гриби і філе обсмажити окремо. Майонез змішати зі сметаною та додати подрібнений часник. Викладати шарами: 2–3 деруни, цибуля, гриби, м’ясо, знову деруни і т. д. Верхній шар посипати сиром, запікати 20 хв.