Город Садиба

Буряки смачніші на підсолених грядках

Коли підростають буряки, зелень цибулі й часнику, я обов’язково поливаю їх солоною водою. Сама переконалася: тоді вони смачніші! І шкідників нема.

На відро води беру 1 склянку солі. Спочатку овочі поливаю чистою водою, потім – солоною. Стежу, щоб вона не потрапляла на стебла.

Протягом місяця проводжу три солоні поливання (через 10 днів). Цим я рятую овочі від нашестя цибулевої мухи.

А торік сусідка порадила полити солоною водою столові буряки, які геть змарніли – у них пожовкло листя, опустилося до землі.

Восени мої бурячки потішили не лише щедрим врожаєм, а й солодким смаком і насиченим кольором. Не було жодного смугастого овоча.

Марія МИХАЙЛЮК, Ковельський р-н