паска

Завжди печу паску за маминим рецептом

Справжня традиційна українська паска. А найсмачніша паска - мамина. Пухка, запашна, рум'яна! Її рецепт для мене найкращий!

Мамина паска

  • 5-6 яєць, 0,5 л молока, 75 г дріжджів, 250 г цукру, 200 г масла, 0,5 ч. ложки солі, 2-3ст. ложки олії, приблизно 1 кг борошна, цедра лимона, ванільний цукор, родзинки. 
Опара. Молоко, дріжджі, сіль, 2-3 ст. ложки цукру, 8-10 ст. ложок борошна (від загальної кількості) перемішати. Нехай постоїть 20-30 хв.
За цей час яйця розтерти з цукром і цедрою лимона, ванільним цукром. Додати до опари. Тоді додати розтоплене масло. Поступово додати борошно. Спочатку вимішати ложкою. Вкінці додати олію і місити руками 25-30 хв, поки тісто не буде відставати від рук.
Поставити тісто в тепле місце, щоб підійшло (до 2 год). Розкласти у форми, заповнюючи їх на 1/3. Коли тісто збільшиться у формі, змастити яйцем і поставити випікати на 40-50 хв залежно від розміру пасок.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак

Спробуйте також інші перевірені рецепти паски:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook