Торт “Шоколадне пташине молоко”. Його смак вражає!

Якщо ви любите торти, в яких замість крему ніжне повітряне суфле, цей вам точно сподобається. Тут дуже ніжне шоколадне пташине молоко!

Торт “Шоколадне пташине молоко”

  • Форма 28 см. Спекти 1 шоколадний бісквіт за своїм улюбленим рецептом. Коли охолоне, замотати у харчову плівку і покласти на ніч у холодильник. Далі дістати розрізати на 2 або 3 коржі.
  • Крем: 10 жовтків, 10 білків, 2 скл. цукру, 1 ст. ложка борошна, 35 г желатину, 100 г води, 300 г масла, 2 ст. ложки какао. 150 г шоколаду на бажання.
10 жовтків, 1 скл. цукру, 1 скл. молока, 1 ст. ложка борошна – збити до однорідності та довести до кипіння, охолодити до кімнатної температури. 35 г желатину замочити в 100 г води. 10 білків збити, поступово досипати 1 скл. цукру, збити до стійких піків. Збити 300 г масла добіла, поступово ввести охололий заварний крем. Додати білки, збити на найменших обертах міксера, тонкою цівкою влити розтоплений желатин, збити, додати какао. Можна додати порізаний шматочками шоколад (приблизно 150 г).
Форму 28 см вистелити боки ацетатною плівкою. На дно покласти крем (якщо коржів 2 – 1/2 крему, якщо коржів 3 – 1/3 крему), далі корж, крем, корж, крем, корж. Поставити в морозилку на кілька годин. Дістати, перевернути догори дном. За бажанням залити дзеркальною глазур’ю.

Дзеркальна глазур

200 г цукру, 65 г води, 65 г какао, 130 г жирних вершків (не рослинних), 12 г желатину, 70 г води.
Желатин замочити. Зварити сироп з цукру і 65г води )дати покипіти 2-3 хв), додати какао і ще проварити хвилину і перецідити. Вершки нагріти до кипіння, але не кип’ятити, остудити до 60 градусів і розчинити в них желатин. Тоді додати до шоколадного сиропу і все пробити блендером і ще раз процідити, щоб не було бульбашок. Перелити в контейнер і накрити плівкою в контакт, залишити в холодильнику на 12 год. Розігрівати в мікрохвильовці по 20 секунд, щоразу перемішуючи. Робоча температура має бути 29-30 ОС. Виливати на заморожений торт з ідеальною поверхнею, попередньо поставивши на решітку. Виливати круговими рухами від центру. Глазур сама стече. Залишки зібрати і можна використати повторно. Дотримуватися рецепту і вийде з першого разу
Рецепт Оксани Мельничук
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook