Полуничний десерт
1 л молока, 3 ванільних пудинги по 40 г, 2 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка картопляного крохмалю, 250 г масла, 3 ст. ложки цукрової пудри, 300 г печива савоярді (можна замінити печивом типу “До кави” чи “Топлене молоко”). А також: 1 скл. кип’яченого молока для занурення печива, 0,5 кг полуниці, 2 п. полуничного желе.
Молоко вилити в каструлю і трохи молока налити в склянку, змішати з пудингами, цукром та крохмалем. Коли молоко закипить, влити розведені пудинги. Заварити густий пудинг і охолодити. Змішати желе з 3,5 скл. окропу і остудити. Полуницю почистити і нарізати скибочками. Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою. Потім додавати потрохи холодний пудинг.
Сформувати торт. Опускати печиво у кип’ячене та охолоджене молоко, покласти його на дно форми 28/28 см. На нього викласти частину крему, знову печиво та крем, потім полуницю і залити желе, що починає загусати. Охолоджувати декілька годин. Подавати холодним.
Рецепт і фото Надій Тимків
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 39