Як правильно підібрати біжутерію

Гарний смак, або його повну відсутність підкреслюють саме деталі: дорогий гардероб можна звести нанівець декількома яскравими «брязкальцями», а street-look зробити вишуканим і самобутнім завдяки вдало підібраним аксесуарам. Тому питання «як носити біжутерію?» зовсім не риторичне.

Іноді стверджують, що біжутерії багато не буває. Уточнення: в домашніх запасах. А от кількість прикрас в конкретному гардеробі диктує виключно стиль одягу. Якщо лук в стилі бохо або кантрі допускає наявність масивних оригінальних прикрас, то в  класичному можуть бути лише вишукані невеликі аксесуари.

Як підібрати біжутерію, щоб бути в тренді?

Сучасний ринок пропонує безліч різноманітної біжутерії – як торгових марок зі світовим ім’ям, так і невеликих майстерень, які виготовляють іноді «мейнстрим», а іноді самобутні, неповторні зразки.

Оскільки вибір надзвичайно різноплановий, найзручніше підібрати й купити біжутерію в інтернет-магазині https://fabby.in.ua/: саме Всесвітня Мережа забезпечує максимальний доступ до ознайомлення з різноманітними зразками та найбільш актуальними трендами в світі високої моди.

Яких правил потрібно дотримуватись, обираючи біжутерію?

1. Аксесуари повинні бути витримані в одному стилі з усім гардеробом.

Етностиль передбачає використання нарочито грубих, візуально примітивних аксесуарів. Романтичний гламур прагне до яскравих стразів та рожевих квітів. Бохо припускає поєднання різних кольорів і матеріалів – текстилю зі шкірою або деревом, пластику з металом. Міський  стиль дотримується геометричних форм і стриманих кольорів.

2. Обмежувати кількість.

Об’ємні комплекти в минулому; зараз досить підібрати перстень із сережками або кольє, сережки з браслетом або намистом.

3. Відповідність до часу.

Хоча установка на те, що блискучі аксесуари доречні лише в вечірній час, вже не актуальна, не варто зловживати яскравістю прикрас. Вдень віддайте перевагу шкірі, текстилю, пластику. На вихід доречні якщо не золото з діамантами, то авторська біжутерія.

4. Колір прикрас повинен відповідати загальній гамі ансамблю, або бути контрастним.

Для строкатого одягу використовуйте монохромні аксесуари, для гардероба в одному кольорі – біжутерію з самобутнім візерунком.

Як правильно підібрати біжутерію до плаття?

Підібрати біжутерію до фасону одягу досить складно, адже тут вступають в дію закони візуалізації образу в цілому. Аксесуари повинні підкреслювати самобутність крою, завершуючи загальний образ.

Приклад

Візерунок на грудях зі стразами унеможливлює використання намиста. Коротке плаття з воланами буде краще виглядати з довгими рукавичками, ніж з масивними браслетами.

Плаття з короткими, або довгими вузькими рукавами будуть гарно сприйматись з браслетами. До широких довгих рукавів більш доречні масивні перстені.

Одягаючи кольє, потрібно враховувати форму вирізу плаття та стан шкіри на шиї.

Виходимо з варіанту, що шия бездоганна:

  1. Круглий. Виріз під горло допускає масивне кольє, що звисає нижче. Доречне намисто різної довжини, шийні хустки та шарфи, ланцюжки. Глибокий виріз обмежує довжину прикрас.
  2. Овальний. Найкращий варіант – ланцюжок з кулоном довільної довжини. Гарно виглядає намисто, можливо з декількох ланцюжків.
  3. «Човник». Довгі, багатоярусні намиста, ланцюжки різної товщини.
  4. V-подібний. Прикраси повинні охоплювати шию або повторювати форму вирізу і розміщуватись всередині нього.
  5. Асиметричний виріз. Гарно виглядає з довгими сережками, але будь-яка прикраса на шию буде повним несмаком.

Сподіваємось, що ці поради допоможуть вам виглядати завжди чудово. Головне – це ваш настрій і впевненість в собі!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook