Кухня Рецепти

Полуничний компот з апельсинами на зиму. У нашій сім’ї його випивають першим

Цей полуничний компот виходить дуже ароматним, навіть якщо полуниця не пахуча. Завжди готую його багато, і в нашій сім’ї цей компот випивають першим.

12.06.2019 14:44

Полуничний компот з апельсинами на зиму

На 3-літрову банку: 700 г полуниці, 300-350 г цукру, 2 скибки апельсина (або лимона), гілочка м’яти, дрібка лимонної кислоти (у компот з апельсинами, до лимонів не треба).

Простерилізувати банки і кришки. У банку покласти помиту і почищену полуницю, гілочки м’яти, по 2 скибки апельсина (зі шкірко, заздалегідь ошпарти окропом), цукор, дрібку лимонної кислоти. Залити банку доверху окропом, щоб вода навіть трішки витікла назовні, накрити кришкою і закрутити. Струсити банку, переврнути догори дном, вкутати, залишити так на 3 дні.

Рецептом поділилася Ольга Бакоцька