Кухня Рецепти

Ідеї смачних закусок. Старі-добрі бутерброди по-новому

Навіть традиційні бутерброди можна оригінально оформити і надати їм нового смаку. Треба тільки знати деякі кухарські секрети. Бутерброд буде смачнішим, якщо…

20.12.2018 17:02


Хліб змастити приготовленим удома гірчичним маслом (на 200 г розм’якшеного масла 1 ст. ложка готової гірчиці).

Смакота – грибне масло: сушені гриби замочити, коли розм’якнуть, зварити, порізати, обсмажити спершу на сухій сковороді (щоб випарувалася рідина), а потім з маслом. Перемолоти, змішати з м’яким маслом, сіллю, чорним перцем. Подавати на грінках, натертих спіднизу часником.

Приготувати сирний крем (збити 150 г твердого сиру, 150 м’якого вершкового сиру, 2 зубці часнику, кілька гілочок зелені, 0,5 скл. вершків). Кремом можна намащувати канапки або викласти його на листочки салату, крекери або сухарики за допомогою кондитерської торбинки з фігурною насадкою.

Альтернатива майонезу – ікорний крем. Збити 200 г густої сметани з сіллю і 1 ч. ложкою білого хрону, додати 70 г ікри (червоної або білої), зелень.

Покласти шматочок ковбаси чи шинки на соус тартар (у 150 г майонезу додати 30 г дрібно посічених маринованих огірків, 1 ст. ложку подрібненої зеленої цибулі, охолодити 30 хв, влити 2 ст. ложки лимонного соку, сіль і перець за смаком).

Замість бутербродів з оселедцем можна: намастити хліб оселедцевим маслом (філе оселедця збити в блендері з 200 г масла) або приготувати форшмак (перемолоти філе оселедця, зелене яблуко без шкірки, невелику цибулину, відварене яйце, 70–100 г масла, приправити чорним перцем).
Фігурний хліб для бутербродів можна зробити за допомогою формочки для печива.

Домашній паштет з курячої печінки на скибочці хліба – чудова закуска. Дешева і при цьому має розкішний вигляд. У каструлю з киплячою водою покласти морквину і цибулину, відварити до готовності, додати 500 г курячої печінки, проварити все разом ще 15 хв. Вийняти з води і в гарячому вигляді збити блендером, додаючи поступово бульйон, у якому варилися продукти, до отримання однорідної маси, схожої на густу сметану. Дати трохи охолонути, додати 150 г м’якого масла, сіль. Можна намащувати або сформувати ковбаску, охолодити і нарізати скибками.