Кухня Рецепти

Желе з яблук

Виходить прозоре ароматне желе-мармелад. Можна використовувати будь-які яблука: і дрібні, і кислі, і серцевини. Ідеальний спосіб для утилізації великої кількості яблук.

05.09.2018 14:47

Желе з яблук

Яблука, цукор, вода.

  • Яблука помити, порізат на 4 частини разом з насінням, скласти в каструлю (не алюмінієву), залити водою до половини об’єму яблук, варити 30 хв під кришкою.
  • На сито постелити марлю і викласти туди всі яблука з рідиною, залишити години на 2, щоб рідина стекла.
  • Виміряти об’єм соку, вилити у каструлю, додати цукру з розрахунку 1 кг цукру на 1,5 л соку, на великому вогні довести до кипіння, зняти пінку, зменшити вогонь, уварити приблизно протягом 1 год.
  • Желе готове, якщо почало сильно пінитися або якщо взяти його ложкою, то желе буде з неї стікати не ціквою, а крупними краплями.
  • Одразу розлити у сухі стерильні банки, закрутити, не перевертати!