Кухня Рецепти

Заварна паска

Паска із заварного тіста має особливий ніжний аромат, дуже пухнаста і довше не черствіє. Рецепт не підведе! А ще бонус – рецепт помадки.

16.03.2018 13:03

Це один із рецептів легендарної кулінарки Дарії Цвек. Тому у результати можете не сумніватися: паска вдасться на славу!

Заварна паска

1 кг борошна, 1 скл. молока, 0,5 скл. вершків, 8 жовтків, 2 білки, 250 г маргарину, 300 г цукру, 100 г родзинок, 100 г дріжджів, ванілін.

  1. Дріжджі, 1 ст. ложку борошна і 1 ст. ложку цукру розвести у 0,5 скл. теплого молока. Решту молока довести до кипіння, залити ним 300 г борошна і розтерти, щоб не було грудочок.
  2. Жовтки розтерти з цукром і ваніліном до білого кольору.
  3. Змішати все, додати нагріті вершки і решту борошна, вимісити тісто. Влити розтоплений маргарин, вимішувати, щоб тісто його повністю увібрало, додати родзинки, злегка вимішати, накрити і поставити у тепле місце.
  4. Змастити форми і вистелити їх промащеним папером. Коли тісто підійде, перемісити його і викласти у форми на 2/3 висоти.
  5. Як тільки тісто знову підійде, змазати білком і пекти 30–40 хв.
  6. Охолоджені паски вийняти з форми і полити помадкою (100 г цукрової пудри збити з 1 білком і ложкою лимонного соку)