Кухня Рецепти

Запіканка з гарбузом, м’ясом і помідорами

Смачна запіканка з гарбузом, яка припаде до смаку навіть м’ясоїдам. Ситна, але легка.

17.09.2018 13:06

Запіканка з гарбузом, м’ясом і помідорами

По 1 кг м’яса і гарбуза, 200 г рису, 2 цибулини, 100 г масла, 3 помідори, 50 г твердого сиру, сіль, перець.

  • М’ясо нарізати дрібними шматочками, залити водою, щоб покрила, закрити кришкою і тушкувати до готовності на малому вогні.
  • Рис зварити до напівготовності. Дрібно порізану цибулю посмажити у маслі. Гарбуз почистити і порізати пластинами. Готове м’ясо змішати з рисом і цибулею, поперчити і посолити.
  • У глибоку сковороду чи форму, змащену маслом, покласти шар гарбуза, потім м’ясо з рисом, знову покрити шаром гарбуза, зверху викласти кружальця помідорів по всій поверхні, влити трохи окропу або підсоленого бульйону, притрусити тертим сиром і тушкувати у духовці під кришкою до готовності гарбуза.
  • При подачі прикрасити кожну порцію зеленню.