Кухня Рецепти

Її величність квасоля. 4 покрокові рецепти з фото

Квасоля може цілком замінити м’ясо. А скільки цікавих ситних страв з неї можна приготувати! До вашої уваги чотири перевірені рецепти.

23.02.2018 14:55

А ви знали, що Наполеон обожнював квасолю? І вам теж сподобається. Рецепти – просто пальчики оближеш! 

 

«Копчена» квасоля

1 скл. квасолі, 150 г копченого бочка (якщо готуєте пісну страву, можна замість м’яса додати 1 ч. ложку рідкого диму), 150 г чорносливу, 50 г рідкого меду, сіль, 0,5 ч. ложки сушеного майорану, жменя білих сушених грибів, 1 ст. ложка олії, перець чорний мелений.

  1. Квасолю на ніч замочити та відварити.
  2. Чорнослив промити, ошпарити окропом і залити рідким медом на 15–20 хв.
  3. Бочок порізати на рівні шматочки, добре підсмажити.
  4. У порційні горщики або каструлю з товстим дном покласти відварену квасолю, чорнослив і бекон, додати 300–400 мл води, гриби із грибною водою.
  5. Довести до кипіння і тушкувати на малому вогні 20–25 хв або запікати у духовці 40 хв.

 

Суп із квасолі з копченостями

0,5 кг копченостей (свинячі ребра, грудинка, корейка, ковбаса), 300 г вареної квасолі, 100 г макаронів, 2 картоплини, по 1 цибулині, морквині і перчині, 1 стебло селери або шматок кореня, пучок зелені, 2 ст. ложки олії, чорний мелений перець, сіль, 2 л води.

  1. У киплячу воду вкинути порізані копченості, варену квасолю, картоплю і селеру, порізану кубиками. Варити 10 хв.
  2. Додати макарони. Як закипить, додати обсмажену цибулю, перець і моркву. Варити ще 5 хв (до готовності макаронів).
  3. Додати зелень і спеції, довести до кипіння, вимкнути. Подавати гарячим.

 

Вірменський рулет із квасолі 

3 скл. вареної квасолі, 200 г горіхів, кілька зубців часнику, 2 ст. ложки олії, сіль, перець.

  1. На ніч замочити квасолю, зранку злити воду і залити свіжою. Варити до готовності.
  2. Злити воду, квасолю теплою перетерти крізь сито або перемолоти чи потовкти. Якщо маса надто густа, розвести невеликою кількістю квасолевого відвару.
  3. Додати олію, добре перемішати. Додати частину подрібнених горіхів, сіль, перець, вичавлений часник, вимішати. Сформувати ковбаску.
  4. На аркуш пергаменту висипати решту горіхів, посічений часник. Покласти ковбаску й обваляти у горіхах і часнику, загорнути пергамент цукеркою. Покласти в холодильник на ніч.
  5. Зняти пергамент, порізати шматочками. Можна фарш розкачати на харчовій плівці пластом завтовшки 1 см, змастити м’яким маслом (150 г) і згорнути рулетом.

 

Салат «Святковий»

3 копчених курячих філе або ніжки, 300 г маринованих грибів, 2 скл. консервованої або вареної квасолі, 2 цибулини (замаринувати), зелень, майонез.

  1. Курятину не дрібно порізати, гриби – пластинками або четвертинками.
  2. Цибулю порізати півкільцями і замаринувати: змішати окріп (100 мл), оцет (3 ст. ложки), цукор (1 ч. ложка) і сіль (на кінчику ножа), залити цибулю, витримати 5–10 хв, відцідити.
  3. Усі складники перемішати, заправити майонезом і зеленню.