Як приготувати найсмачніше тріснуте шоколадне печиво

Тріснуте шоколадне печиво отримало свою назву через те, що під час випічки тісто піднімається і розтріскується, утворюючи на поверхні красиві тріщинки. Ідеальне і до чаю, і до кави.

Як приготувати найсмачніше тріснуте шоколадне печиво

Інгредієнти: 150 г борошна, 60 г какао, 2 яйця, 200 г цукрової пудри (для тіста), 1 ч. л. розпушувача, 60 г вершкового масла, 1 ч. л. ванільного екстракту, цукрова пудра (для обвалювання), щіпка солі.

У миску просіяти борошно, розпушувач, какао, цукрову пудру й дрібку солі. Додати холодне вершкове масло й розтирати до отримання олійно-борошняної крихти.

Додати яйця, збиті з ванільним екстрактом і замішати м’яке тісто. Загорнути його в харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин.

У миску просіяти цукрову пудру. 3 тіста сформувати невеликі кульки вагою 25-30 г, обваляти їх у цукровій пудрі, викласти на застелене пергаментом деко так, щоб між ними залишалася невелика відстань, і злегка притиснути пальцями, надаючи їм трохи пласкої форми.

Випікати шоколадне печиво в розігрітій до 200 °С духовці 10-12 хвилин. Не варто перетримувати печиво, інакше воно стане сухим і твердим.

Рецептом поділилася Анастасія Романюк.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook