Кухня Поради

Як приготувати ідеальну шоколадну глазур. Поради кондитера

Треба знати певні тонкощі  приготування шоколадної глазурі, щоб вона вдалася смачною та ідеальної консистенції.

02.05.2018 15:27

Шоколадна глазур – ідеальна для прикрашання тортів, тістечок і фруктів. Приготувати її досить просто. Треба знати лише кілька професійних кондитерських хитрощів.

  1. Для приготування шоколадної глазурі шоколад (якщо будете готувати з нього) потрібно розтоплювати тільки на гарячій водяній бані, обережно помішуючи, щоб він повністю розплавився. Тоді глазур вийде без горілого присмаку.
  2. Найпростіший спосіб приготування глазурі: окремо нагріти 100 г шоколаду (до розтоплення) і 50–100 г вершків або молока, змішати віничком до однорідності. Від кількості вершків (молока) залежить густина глазурі після застигання.
  3. Нагрівати шоколад понад 40 градусів не слід.
  4. Щоб при розтоплюванні шоколад не прилипав до стінок посуду, їх потрібно заздалегідь змастити вершковим маслом.
  5. Коли глазур вже готова, наносити її на поверхню торта найкраще ножем. Щоб шар вийшов гладким, ніж обов’язково слід занурити в гарячу воду і швиденько розгладжувати глазур на поверхні торта.
  6. Покривати торт глазур’ю слід від центру до країв, тоді шар вийде більш рівномірним.
  7. Якщо у вас під рукою не виявилося шоколаду, можна приготувати шоколадну глазур всього з какао-порошку: какао-порошок (2 ст.), цукор (0,5 скл.) і вода (3 ст. ложки) або у 2 ст. ложках масла розтопити 3 ст. ложки цукру до однорідності, додати 3 ст. ложки сметани і 3 ст. ложки какао, довести до кипіння, прогрівати до однорідності.
  8. Дуже важливо при приготуванні глазурі з какао в цукор спочатку додавати какао, а потім (тільки після ретельного перемішування) – воду. Якщо ви так не зробите, то какао в глазурі буде грудками, і розмішати його вже буде дуже важко.
  9. Варити глазур слід на дуже маленькому вогні.
  10. Готову глазур потрібно трохи охолодити, оскільки гаряча глазур занадто рідка і буде стікати з випічки.
  11. У теплу глазур треба додати шматочок вершкового масла (грамів 30–50) і збити все міксером. Тоді глазур буде гладка.