Кухня Поради

Як оригінально прикрасити паску. 73 фотоідеї

Посипка – вчорашній день. Спробуйте прикрасити паску по-новому.

28.03.2018 14:17

Знайти хороший рецепт і вдало спекти паску – це тільки половина справи. Її ще треба прикрасити! І бажано це зробити оригінально, зі смаком, по-особливому. Адже паска – головний великодній атрибут і основна страва на святковому столі. А щоб ви у період передсвяткової метушні менше часу гаяли на пошук креативних пасхальних ідей, ми підготували для вас підбірку фото із цікаво прикрашеними пасками.  

Чудова ідея – прикрасити паску фігурками з тіста: хрестиками, квітами, листочками, смужками, з насічками або без, пташками тощо. Можна використовувати те ж тісто, з якого формували паску (треба зробити його трішки тугішим, підмісивши борошна, і вибрати родзинки) або з прісного тіста (із борошна та води). Прикраси із дріжджового тіста під час випікання виростуть і зарум’яняться, а з прісного – залишаться світлими.

 

Один із найпростіших, але досить ефектних способів прикрасити паску, – посипати її сухофрктами. Такий декор особливо пасуватиме до паски а-ля італійський панетоне.

 

Спробуйте змастити паску не звичайною білою помадкою, а шоколадною. Або зробити шоколадний декор, розтопивши шматочок шоколаду у файлику, надрізавши кутик і зробивши шоколадний малюнок-декор на пергаменті.

 

Незвичайний вигляд має зарум’янена паска, присипана цукровою пудрою. Аби отримати від такого декору максимальний ефект, варто використати трафарет. Якщо не маєте спеціального, згодиться звичайна гачкована серветка. або зробить для декору шоколадну серветку. Спосіб описаний вище.

Навіть якщо ви не художник, спробуйте розмалювати свою паску. Для цього треба відділити частину помадки і підфарбувати її харчовими барвниками, фруктовим або овочевим соком.

Хочете якогось абсолютно незвичайного декору? Прикрасьте паску готовими солодощами: печивом, цукерками, зефіром, мармеладом, маршмеллу, макарунами тощо, як-то прикрашають сучасні торти. 

Безпрограшний варіант – декор із мастики. Прикраси можна зробити заздалегідь, тому є час на експерименти, якщо раптом не все вдасться з першого разу. Або ж можна купити готові фігурки-заготовки.

 

Дуже милі пасочки, прикрашені їстівними квітами. Їх також можна приготувати заздалегідь або купити готові. Як варіант, квіти можна зробити з масляного, білкового заварного або іншого крему, прикраси з якого добре зберігають форму. Прикрашена таким чином паска буде схожою на торт!

Суперваріант, який точно вразить ваших рідних і гостей – паска, прикрашена живими квітами.

Дітям така паска точно сподобається, бо вона по-святковому кольорова. Достатньо додати до глазурі барвник.

Не запаслися цукровими фігурками для декору? Не проблема! Прикрасіть паску шоколадними цукерками у формі яєць. Це як ніколи актуально.

Зазвичай горіхами прикрашають торти. Але хто сказав, що ними не можна оздобити паску? Це не тільки красиво, а й смачно!

Прикрасьте паску шматочками фруктів. Якщо вони заморожені або дуже соковиті, викладайте на паску безпосередньо перед подачею на стіл.

Цукати можна не тільки додавати у тісто. Вони мають ефектний вигляд у ролі декору. Тому залишіть кілька шматочків для прикраси. Або ж окремо приготуйте цукати спеціально для паски. Маємо для вас чудові 4 прості рецепти.

Навіть паска з посипкою може бути оригінальною, якщо обрати незвичайну посипку, наприклад, перламутрову або золоту.

Шикарний вигляд має паска, прикрашена білковим кремом і підпечена кулінарною газовою горілкою. Або ж просто викласти на паску безе і знову поставити у піч до зарумянення.

До речі, перевірені рецепти глазурі, яка не липне і не кришиться, у нас також є. Їх можете прочитати тут.