Яблучний пиріг або незвичайні яблучні коржі для торта. Ароматно, ніжно і дуже смачно!

Цей пиріг не тільки дуже смачний, а й легкий та швидкий у приготуванні. А ще за цим рецептом можна спекти незвичайні коржі для торта - ніжні, вологі і зі шматочками яблук! Рецепт крему також додаю!

Яблучний пиріг

  • Форма 24 см. 3 яйця, 10 ст. л. цукру, 175 гр. розтопленого і охолодженого масла чи маргарину, 1 п. розпушувача, 14 ст. л. борошна, 6 великих яблук. 

3 яйця збити з 10 ст. л. цукру до побіління і збільшення в об’ємі. Додати 175 гр. розтопленого і охолодженого масла чи маргарину, 1 п. розпушувача і 14 ст. л. борошна. Все добре вимішати. 6 великих яблук обчистити і порізати плястерками. Яблука додати до тіста і все вимішати. Дно форми вистелити промасленим пергаментом. Пекти близько 30 хв при температурі 170-175 ОС. Готовність перевірити шпажкою.

Пиріг виходить достатньо вологий і може бути як самостійний десерт, так і у вигляді торта. Для цього я печу 3 таких коржі, але у формі більшого діаметру. Перемащую сметаною із додаванням желе: 0,5 л сметани збиваю із цукром. Можна брати і магазинну сметану, тоді просто добре вимішати її із цукром. 1 ст. ложку з чубком желатину залити 100 г холодної води, дати набрякнути. 1 п. лимонного желе розчинити у 250 г гарячої води. Набряклий желатин розігріти до розчинення, трохи охолодити і разом із охолодженим желе влити до сметани, швидко розмішуючи. Маса спочатку буде рідка, але досить швидко вона гусне, тому викладати її на коржі, не давши повністю загуснути. Готовий торт поставити в холодильник на декілька годин, а можна і на ніч.

Рецепт і фото Лесі Сенько

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook