Твердий сир з молока, сметани і яєць “Як сулугуні”

За цим рецептом із 1,5 л молока виходить більше 500 г твердого сиру. А який він смачний, пахне парним молоком! А коли хочу особливого смку - додаю приправи, наприклад, хмелі-сунелі.

Твердий сир з молока і сметани

1,5 л молока (свіжого домашнього), 500 г сметани (магазинної або домашньої), 3 яйця, 1 ст. ложка солі, 1 ч. ложка оцту.

Яйця, сметану і сіль збити міксером. Молоко налити у каструлю і довести до кипіння. Коли закипить, додати збиту сметану. Коли почне “скочуватися”, додати 1 ч. ложку оцту, проварити приблизно 10 хв, помішуючи. Коли відокремляться грудки, відкинути на друшляк, застелений марлю, поставити гніт. До такого сиру можна додавати приправи. Виходить смачно із хмелі-сунелі.

Рецепт Людмили Омельчук

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook