цитрусова помадка

Цитрусова помадка для тортів, кексів, млинців та інших десертів

Цитрусову помадку можна мастити на торти, кекси, сирники, мафіни, еклери, їсти з млинцями або оладками чи просто ложками, намастивши на скибку батона.

Цитрусову помадку можна використати для покриття торта, кексів, еклерів або інших тістечок. З неї вийде смачний прошарок для бісквітного торта або “Наполеона” чи “Спартака”, що додасть класичному десерту нового смаку. А можна просто їсти млинці чи панкейки з цитрусовою помадкою – це дуже смачно! 

Цитрусова помадка

  • 1 апельсин, 1/4 лимона, 100 г цукру, 50–70 г масла, 1 свіже яйце.

З апельсина і лимона зняти цедру, вичавити сік. Цедру порізати, покласти її в сік і проварити 5–7 хв на невеликому вогні. Цитрусовий відвар процідити через марлю, додати масло і цукор. Нагрівати до розчинення цукру і масла. Довести до кипіння і зняти з вогню. Яйце збити у густу піну, влити по трошки 2 ст. ложки гарячого сиропу (але не киплячого), постійно збиваючи.

Потім тонкою цівкою влити в гарячий (киплячий) сироп яєчну масу, постійно збиваючи віничком. Поставити на малий вогонь і варити, безперервно помішуючи, до загуснення. Помадка має вийти за консистенцією схожою на згущене молоко.

Поставити в холодильник до повного охолодження (стане трохи густішою). Щоб помадка була густішою, можна при збиванні яйця додати трохи крохмалю чи борошна.

Таку помадку можна мастити на торти, кекси, мафіни, їсти з млинцями або оладками чи просто ложками.

Радимо також приготувати інші десерти за перевіреними рецептами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook