Тримайте в банках не гроші, а яблука! 12 перевірених рецептів яблучної консервації

Вродили яблука і ви вже не знаєте, куди їх подіти? Закрийте! Для вас 12 перевірених рецептів. Тут є заготовки на будь-який смак: компот, джем і мармелад, варення "живе" і "сухе", із дюшесом та барбарисом, варення-обманка як із ківі, і навіть пюре на зиму для найменшеньких.

1. Варення з яблук “Швидке і живе”. У шарлотку, млинці і до чаю

Воно не дуже схоже на класичне варення, адже яблука на смак як свіжі. Такі додаю у шарлотку, пироги, млинці. Ідеально – загорнути в лаваш конвертом й обсмажити. А ще смачно просто їсти ложкою.

2. Желе з яблук

Виходить прозоре ароматне желе-мармелад. Можна використовувати будь-які яблука: і дрібні, і кислі, і серцевини. Ідеальний спосіб для утилізації великої кількості яблук.

3. Яблучне пюре «Молочна хмаринка» на зиму

Виходить кисло-солодке дитяче пюре, яке дуже подобається і дорослим.

4. Пюре дитяче з абрикосів і яблук на зиму

Ви точно впевнені у якості купованого дитячого пюре? Якщо ні, краще приготуйте його власноруч. Там 100% немає жодної хімії, а вітаміни збережено.

5. Компот з яблуками 2 в 1 із білого наливу. Найшвидший рецепт

Взимку і компотик смачний, і яблука ціленькі. А рецепт – простіше не буває: ніяких сиропів, окропів та іншого!

6. Джем із яблук (білого наливу або інших сортів)

Виходить смачний густий джем, який смакує із чаєм і підходить для начинки у пироги.

7. Джем із яблук з “Дюшесом” або “Барбарисом”

Варення виходить густе, як желе, і дуже смачне! Варю вже третій рік. Іде на ура!

8. Бурштинове варення з яблук

Коли прочитала рецепт, здивувалася: навіщо банка з водою? Але коли варення приготувала, переконалася, що вона таки потрібне! Тепер завжди так готую!

9. Незвичайне варення з яблук

Дійсно, незвичайне і надзвичайно смачне варення з яблук за рецептом моєї тітки. Чудово підходить для начинки у рогалики і пироги.

10. Консервоване пюре з яблук та кабачків. Для найменшеньких

Така заготовка – смачна альтернатива купованому пюре, яке зазвичай дають малятам. Воно не містить жодних консервантів, а кількість цукру можна регулювати на свій смак.

11. Сухе яблучне варення

Цукру за цим рецептом треба набагато менше, ніж яблук. Кориця додає десерту аромату й особливого шарму. Підійдуть практично будь-які яблука, у тому числі падалиця, але не кислі.

12. Яблучне повидло з маком. Наче ківі

Це варення дуже незвичайне на вигляд, нагадує ківі. А завдяки маку має особливий десертний аромат.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook