Торт “Тюльпан”

Якщо хочете на свято приготувати особливий десерт, спечіть цей торт! У ньому дуже вдало поєднцються смаки: шокодадний і горіховий бісквіт, галяретка з вишнями і сирний прошарок із шоколадними крихтами. І все це в обіймах ніжного заварного крему! Смакота!

Торт “Тюльпан”

Склянка 250 мл. Форма діаметром 26 см.

Горіхова паляниця: 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 200 г борошна, 2-3 ст. ложки какао, 0,5 скл. різаних горіхів.

Збити білки з цукром до стійкості, додати по одному жовтки. додати решту, акуратно перемішати ложкою. Спекти корж, дати йому вистигнути, вибрати з нього середину( як з пляцка пяна вишня), ті крихти розтерти і посушити у духовці, щоб були хрумкі.

Шоколадні коржі: 6 яєць, 1 скл. цукру, 6 ст. ложок борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки какао.

Білки збити з цукром до стійкості, додати по одному жовтки, додати решту складників, акуратно перемішати ложкою. Розділити навпіл, спекти 2 коржі.

Крем: заварний ( на ваш смак на 300 г масла, щоб збити, я варила пудинг ванільний і збивала з маслом).

3 червоних галяретки розвести у 750 г води, дадати охолонути і трохи стягнутись.

Зібрати торт. Беремо шоколадний корж, змащуємо його заварним кремом, ставимо на крем горіхову паляницю, у неї викладаємо 0,5 л вишень, і заливаємо ті вишні галяреткою, ставимо в холодильник до повного застигання крему і гаряретки.

Далі: 25 г желатину замочуємо у 100 г води на кілька хв для набухання. Коли набухне, розчинити його на паровій бані. 0,5 л сметани збити з 1 скл. цукру, додати крихті (які ми сушили з горіхового коржа, але не всі можна половину, щоб був не забитий крем)) і вливаємо гарячий желатин, добре вимішуємо, коли почне трохи застигати виливаємо його на вишні, ставимо шоколадний другий корж і знову в холодильни. Коли все застигне змазуємо кремом, заливаємо шоколадом або глазурю. Можна присипати тими крихтами, що залишились.

Рецептом поділилася кондитерка Ірина Татарин

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook