Кухня Рецепти

Торт “Циганська стежка” з кольоровими коржами

Цей торт – справжній красунчик. Кольоровий, яскравий, ароматний. Він точно сподобається і запам’ятається!

16.05.2019 15:17

Торт “Циганська стежка”

Тісто: 6 білків, 0,7 скл. цукру, 0,7 скл. борошна, 10 г ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 0,5 скл. масла (розтопленого) або олії, 1 ст. ложка какао, 2 жовтки, 1,5 ст. ложки маку, 0,5 брикета вишневого киселю (приблизно 45 г), дрібка куркуми. Маса: 400 г солодкої сиркової маси, або сметани, або вершків, або сметана і сир 1:1, 4 п. желе (вишневе, малинове, ківі, лимон). Форма 20х20см (23х23 см).

Желе. Попередньо підготувати желе (малинове, ківі, лимонне) згідно з інструкцією. Тільки води брати по 250 мл на пачку желе. Залишити на 3-4 години для застигання. Потім желе порізати кубиками і змішати.

Тісто. Білки збити міксером в кінці додати цукор і ванільний цукор. Додати просіяне борошно з розпушувачем, обережно розмішати від низу до верху. Потім поступово додати масло. Розділити тісто на 4 частини. В 1 частину додати 2 жовтки, заздалегідь розмішавши виделкою до однорідного стану, і 1 ст. ложку борошна, дрібку куркуми для яскравості кольору. У 2 частину додати подрібнений вишневий кисіль. В 3 частину додати какао. В 4 частину додати мак.

Форму для випікання застелити пергаментом, змастити маслом. По центру форми викладати по черзі по 2 ст. ложки тіста: жовтого, шоколадного, макового, рожевого. Потім форму кілька разів різко крутанути форму за годинниковою стрілкою, щоб тісто рівномірно розподілилося по формі. Випікати при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. Готовий бісквіт охолодити на решітці і розрізати на 2 частини. Одну частину бісквіта покласти в форму або на блюдо, встановивши бортики.

Маса. 1 п. желе (вишневого) розчинити в 180 мл гарячої води. Солодкі сирки (або сметану / вершки) збити міксером, додавши в кінці розчинене желе. Додати кубики желе, перемішати. Вилити на бісквіт у формі, розрівняти ложкою. Накрити другим шаром бісквіта, красивим зрізом вгору. Поставити в холодильник на 4-6 годин для застигання. Із застиглого торта зняти бортики.