Торт “Спартак”

Торт "Спартак" не втрачає популярності уже багато десятиліть і завжди є бажаним десертом на святковому столі.

Інгредієнти:
Тісто: 1 яйце, 2 ст. ложки меду, 200 г цукру, 50 г масла, 6 ст. ложки молока, 2 ч. ложки порошку до печива.

Крем: 400 мл молока, 150 г цукру, 3 жовтки, по 2 ст. ложці борошна та крохмалю, ванілін, 270 г масла, 50 г цукрової пудри.

Тісто: яйце розтерти з цукром, додати решту продуктів. Варити, помішуючи, щоб піна стала темнуватою. Відставити, додати у ще гарячу масу какао і борошно. Замісити, як на вареники. Розкачувати тоненькі коржі, проколоти їх вилкою і пекти 5–7 хв.

Крем: нагріти молоко, додати ванілін. У жовтки додати крохмаль і цукор і все добре розтерти. Трохи теплого молоко влити у жовтки, швидко перемішати і вилити назад у решту молока. Варити постійно помішуючи на малому вогні до загустіння, охолодити. М’яке масло збити з цукровою пудрою і по ложці ввести крем. Кожен корж змастити кремом. Залишити торт при кімнатній температурі на 2–3 год і потім поставити в холодильник.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook