Кухня Рецепти

Торт “Пташине молоко” зі смаком кавового крем-брюле

Якось готувала торт “Пташине молоко” зі смаком крем-брюле та ароматом кави. Вийшов супер, тому залюбки ділюся рецептом.

28.11.2018 13:08

Торт “Пташине молоко” зі смаком крем-брюле

Бісквіт: 6 жовтків, 100 г цукру, 70 г борошна, 30 г какао, дрібка солі, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка олії, 5–6 ст. ложок окропу.

Мус: 400 г сметани (28%), 1 б. згущеного вареного молока, 6 білків, 150 г цукру, 30 г желатину, 150 г води, 100 г солодкої кави.

Бісквіт: жовтки збити з цукром і сіллю міксером до побіління. Додати просіяний розпушувач, борошно і какао. Потім додати масло і окріп. Все розмішати. Форму застелити фольгою. Духовку нагріти до 180 градусів. Викласти тісто в форму і хвилин 20 випікати. Бісквіт обов’язково просочити солодкою завареною кавою.

Мус: желатин замочити у воді. Сметану збити зі згущеним молоком до однорідності і додати каву. Окремо збити білки з цукром і дрібкою лимонної кислоти розмішати і поставити на парову баню. Збивати міксером 5 хв на бані. Желатин підігріти і ввести в сметанну масу, потім туди ввести збиті білки і ретельно все розмішати . Можна міксером. Бісквіт викласти в форму (у мене 22 см) і залити готовим мусом. Поставити в холод до застигання.

Автор рецепту – Марина Білозерова