Торт “П’яна вишня” з вареним згущеним молоком

Саме цей рецепт торта "П'яна вишня" - із вареним згущеним молоком - мені подобається найбільше. Рекомендую і вам приготувати, це дуже просто і швидко! Раз-два - і десерт до чаю готовий!

Торт “П’яна вишня”

Об’єм склянки – 200 мл, форма – 22 см.

5 яєць (великих), 1 скл. цукру, 0,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), 1 скл. борошна, 2 ст. ложки какао.

Яйця добре збити з цукром, додати погашену соду, борошно, какао та на малих обертах міксера збити до однорідної маси. Випікаю 40 хв при 180 ОС. Як спечеться, відразу дістати з духовки, охолодити у формі.

Крем: 300 г вареного згущеного молока, 200 г масла, 0,5 л б вишень консервованих (замочити на добу у вині або горілці).

Як корж схолоне, обережно відрізати вверх завтовшки 1см, середину вибрати, залишивши дно та бортики теж 1 см товщиною. М’якоть подрібнити рукою в крихту. Масло збити зі згущеним молоком (мають бути однакової кімнатної температури), викласти до крихт та додати відціджені вишні, перемішати лопаткою. Заповнити торт та накрити зверху. Полити шоколадом.

Шоколад: по 3 ст. ложки цукру, какао, масла і сметани.

Все змішати, на маленькому вогні довести до кипіння. Охолодити та полити зверху.

Рецепт і фото Світлани Абрамчук

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook