Торт “Київський” з бісквітом

Любите "Київський" торт? А ніжний бісквітний? Пропонуємо їх поєднати і приготувати ніжний торт із хрумким прошарком безе з горіхами. Це дуже смачно!

Торт “Київський з бісквітом”

Розмір форми 25Х33 см. Бісквіт (1 корж): 6 яєць, 1 скл. (230 г) цукру, 1 скл. (180 г) борошна, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. л без чубка розпушувача (якщо не впевнені в “стійкості” бісквіту або готуєте бісквіт вперше).

Безе (2 коржа): 7 білків (в мене були заморожені, що залишилися після паски), 1 неповна склянка (200 г ) цукру, 1 п. ванільного цукру, 2-3 краплі соку лимона, 2 ст. ложки борошна, 150 г горіхів (фундук).

Крем: 400 г масла, 1 б. згущеного молока, 3-4 ст. ложки какао, 2 ст. ложки коньяку (якщо торт для дітей, то без коньяку).

Бісквіт. Безе потребує витримки, тому випікати краще першим його. Збити білки, потроху додаючи цукор разом із ванільним та сік лимону. Обережно вмішати борошно з підсушеними та подробленими горіхами. Викласти на пергамент два коржі. Коржі безе повинні бути такі самі за розміром, як і бісквітний корж. У мене 25Х33 см. Розігріти духовку до 150 С. Перші 30 хв випікати при 150 С, потім зменшити температуру до 100 С або 70 С (орієнтуватися по своїй духовці!) і сушити ще 1 год. Важливо не перетримати коржі. Випечені коржі-безе залишити вистигати на кілька годин. Якщо є час – на ніч. Важливе доповнення! У мене духовка дозволяє випікати одночасно два коржі безе. В іншому разі краще спекти один корж, і торт складатиметься з 3 коржів. Тобто спекти безе з половини вказаної норми.

Безе. Збити яйця з цукром та ваніліном до повного розчинення цукру. Маса повинна побіліти та збільшитися в 2-2,5 раза. Обережно додати просіяне борошно. Якщо використовуєте розпушувач, просіяти його разом із борошном. Викладати у змащену маслом та посипану борошном форму. Випікати 40-50 хв при 180 С. Вистиглий бісквіт розрізати по горизонталі.

Крем. Збити масло, додаючи згущене молоко, какао та коньяк.

На низ викласти половину бісквітного коржа, крем, потім один корж-безе, знову шар крему, ще один корж-безе, крем і другу половину бісквіту. Зверху обмазати кремом і прикрасити за бажанням. Я просто притрусила протертим через сито печивом.

Рецепт і фото Євгенії Письменної

ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook