Торт “Горіхова маркіза”

Дуже смачний горіховий торт із хрумкою меренгою із простих продуктів. Один з моїх улюблених рецептів.

Торт “Горіхова маркіза”

Для пісочних коржів: 300 г маргарину (з холодильника), 3 жовтки, 3 скл. борошна (480 г), 1 ч. ложка розпушувача, 100-150 г волоських горіхів.

Для меренги: 3 яєчні білки, 1 скл. цукрової пудри, 1/2 ч. ложки лимонного соку.

Для крему: 1 б. (380 г) вареного згущеного молока, 300 г масла, 10 г ванільного цукру.

Декор торта: смажені горішки кеш’ю (або арахісу, або фундуку), 50-100 г темного шоколаду, 50-100 г білого шоколаду.

За бажанням до горішків: 1 ст. ложка білку, 1 ст. ложка меду, 3 ст. ложки цукру, 1/2 ч. л. солі

  • Пісочні коржі. Борошно змішати з розпушувачем, перетерти руками з маргарином, додати жовтки і вимісити тісто. Розділити його на 3 частини і поставити в холодильник на 3:00. За 15-20 хвилин до випічки вийняти тісто з холодильника. На трьох шматках паперу намалювати кола (у мене діаметром 22 см). Тісто розподілити руками по колах. Всі коржі рівномірно присипати подрібненими волоськими горіхами (кількість за бажанням, у мене по 40 г на кожний). Злегка втиснути їх у тісто.
  • Меренга. Білки збити з цукровою пудрою і лимонним соком в міцну піну. На один корж викласти третю частину збитих білків. Решту білків прибрати в холодильник і викладати на інші коржі тільки безпосередньо перед випіканям. Спекти таким чином 3 коржі при t-170 ° C , верх коржа повинен бути злегка рум’яним (у мене випікався 25 хв кожен). Випечений корж вийняти з духовки і залишити до повного охолодження (гарячі коржі дуже тендітні) і тільки потім звільнити від паперу.
  • Крем. Збити згущене молоко з маслом і ванільним цукром.
  • Зібрати торт. Перемазати коржі кремом, покрити поверх і боки, а потім прикрасити за бажанням.
  • Декор торта. Шоколад поламати на шматочки, скласти в поліетиленові пакетики і залити їх окропом (дивіться, щоб вода не потрапила в пакетики). Коли шоколад розтане, зрізати маленький куточок у пакетика і видавлювати шоколад на торт в хаотичному порядку зверху вниз спочатку темний шоколад, потім білий. Горішки можна просто обсмажити і викласти всередині на поверхню торта, а можна істотно поліпшити їхній смак, для цього: Змішати 1 ст. л. білка, 1 ст. л. меду, 3 ст. л. цукру і 1/2 ч. л. солі, обваляти горішки в цій суміші, розкласти на деко і випікати при температурі 170 градусів 10-15 хв.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook