Сирник “Золота Роса”

Якщо сирник - то тільки такий: на тонкому пісочному коржі, із ніжною кремоподібною сирною масою під хмаринкою із безе.

Сирник “Золота роса”

Форма 25Х35 см. Для пісочного коржа: 2 скл. борошна, 100 г холодного масла, 0,5 скл. цукрової пудри, 1 яйце, 1 ч. ложки розпушувача.

Борошно змішати з розпушувачем, додати масло і посікти ножем, роздрібнюючи. Додати яйце, пудру і швидко сформувати тісто в одну кулю.Охолодити 30 хв. Розкачати до розмірів форми 25х35 см. Підпекти при 180 ОС 10-12 хв.

Сирна маса: 5 жовтків, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного пудингу (біля 40 г), 4 ст ложки олії, 0,5 л молока, 1 кг протертого сиру або спеціального сиру для сирника.

Всі складники для маси зміксувати міксером до поєднання, не довше, щоб не набрали повітря. Сирну масу вилити на підпечений корж. Маса буде рідка, але цим не прейматися – так має бути. Випікати 50-55 хв в t 180 ОС без конвекції.

Для безе: 5 білків, 1 скл цукру.

За 10 хв перед закінченням випікання сирника почати збивати міксером білки з цукром в міцну піну. Гарячий сирник вийняти з духовки і викласти на нього піну, розрівняти кондитерським гребінцем. Вставити знову до духовки на 12-15 хв. Потім вимкнути духовку і залишити сирник там на наступні 15 хв. Потім вийняти і дати цілком вистигнути. Приблизно через 1 год на сирнику почнуть виступати краплини “золотої роси”.

Рецепт і фото Таміли Новорольської

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook