Кухня Рецепти

Сирник “Маково-цитрусовий дует”

Цей сирник має неймовірний смак та аромат: апельсин, мак і шоколад чудово поєднуються! Виходить дуже великий сирник! Але з’їдають його надзвичайно швидко!

16.05.2019 15:49

Сирник “Маково-цитрусовий дует”

Тісто: 250 г маргарину, 3 ст. ложки цукру, 400 г борошна, 1 яйце, 4 ст. ложки какао, 0,5 ч. ложки кориці. Маково-сирний та цитрусово-сирний прошарки: 1,4 кг сиру, 8 яєць, 10 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки борошн, а 2 ст. ложки крохмалю. Масу розділити навпіл: в одну додати 2 апельсини, а в другу – 5–6 ст. ложок маку. 100 г шоколаду, 50 мл вершків.Форма 36Х24 см.

Мак змолоти на кавомолці та запарити. З апельсина зняти цедру, не захоплюючи білий шар (він гірчить), і змолоти разом із м’якоттю. Сирну масу збити блендером з інщими складниками, розділити навпіл. До однієї додати мак, до іншої – апельсин з цедрою. Якщо маса з апельсином зарідка, додати крохмалю на ложечку більше, ніж вказано в рецепті. Повинна бути однорідна суміш.

Для тіста-основи перетерти сипучі складники з м’яким маргарином, додавши вкінці для в’язкості яйце. Рівномірно викласти тісто по деку, попередньо вистеливши його пергаментом. Ущільнити тісто рукою.
Викласти на тісто маково-сирну суміш, а на неї – суміш з апельсином.
Ставити в розігріту до 180 ОС духовку і випікати близько 40 хв, потім ще 15–20 хв при 160 ОС. Повністю охолодити у деку. Лише повністю охолоджений сирник обережно, підтримуючи за папір, перекласти.

Шоколад та вершки (2:1) розтопити на водяній бані, розмішати та нанести зверху на сирник. Дати помадці застигнути.

Рецептом поділилася Юлія Пилипенко