Сирні кошики: ідея для фуршету

Це швидкий спосіб, який дозволяє робити 6–8 кошичків практично одночасно. Вони стануть чудовою "мереживною" ідеєю для фуршету.

Інгредієнти:

200 г твердого сиру.

Розігріти духовку до 200 °С. Деко застелити пекарським папером. Дрібно натерти сир (або використовувати великий тонкий шматок), викласти на деко у формі кіл. Запікати 4–5 хв (розплавити сир).

А можна робити по одному сирному кружечку на сковорідці із тефлоновим покриттям.

Обережно знімати кожен розплавлений кружечок (має розплавитися не повністю, тільки щом шматочки між собою склеїлися, але зберегли пружність, інакше сир при перенесенні розтягнеться) і, поки сир теплий, формувати кошичок, викладаючи його на дно перевернутої чарки або вузької склянки (діаметром 3 см) і притискаючи до стінок. Коли сир охолоне і затвердне, кошики зняти. Кошички досить крихкі, тому зберігати їх акуратно, просто поставивши на тарілку. Можна зберігати при кімнатній температурі. Найсмачніші кошики – приготовані за кілька годин до застілля. Але не сильно втрачають смак і вчорашні. Тому приготувати напередодні застілля також можна.

Начиняти кошички безпосередньо перед приходом гостей. Класти у кошичок можна будь-який салат з дрібно порізаними інгредієнтами, які не дають багато соку (шматочки курки, риби або м’яса, крабові палички, варені овочі тощо). Не варто робити кошички надто великими: їх не вдасться акуратно з’їсти.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook