Святковий маківник “Макова слойка”. Спробуйте – і він стане вашим улюбленим!

Рецепт цього маківника мені дістався від бабусі, йому більше 30 років! Я його трохи переінакшила на свій лад, змінила рецептуру тіста і вже 5 років печу на всі свята! Цей маківник надзвичайно смачний і пишний!

“Макова слойка”

Форма 27×36 см. Тісто: 300 г борошна, 50 г крохмалю, 50 г цукру або пудри, 2 жовтки, 200 г замороженого масла (потерти одразу в борошно), 1 ст. ложка сметани.

Замісити, загорнути у плівку, покласти в холодильник на 1-2 год, потім розкотити, викласти у змащене олією деко, сформувавши бортики, і поколоти вилкою.

Начинка: 2 скл. маку закип’ятити (запарити, а коли охолоне, 3 рази змолоти (з цього починати готувати, бо довго стигне). Збити: 6 яєць, 2 білки, 2 скл. цукру, 2 скл. борошна, 2 ч. ложки соди + 2 ст. ложки оцту, 0,5 скл. сметани, 100 г масла (м’якого), 2 ст. ложки олії (маса впаде після додавання жиру), 1 ст. ложка сухарів або кукурудзяної муки (можна без). Насамкінець додати змелений мак.

Вилити начинку на тісто і поставити в розігріту духовку до 180 ОС на 50 хв. Я печу в режимі верх/низ.

Рецепт і фото Інни Клименко

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook