Кухня Рецепти

Суп-пюре із цвітної капусти

Цю страву,і багато інших супів-пюре, варто подавати із крутонами: грінками, підсмаженими на олії з додаванням невеликої кількості часнику.

23.10.2017 18:07

Інгредієнти:
Для грінок: хліб, 2–3 ст. ложки олії, 3 зубці часнику.

Для супу: 300 г цвітної капусти, по 1 морквині та цибулині, 2 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки олії, 1 л води, 7 горошків перцю запашного, сіль, мелений перець.

В олію вичавити 3 зубці часнику і залишити маринуватися. З хліба зрізати скоринки і порізати кубиками приблизно 1 см. На сковороді на часниковій олії обсмажити кубики хліба, викласти їх на деко і підсушити в духовці. Моркву і цибулю дрібно порізати, протушкувати на сковороді з додаванням 2 ст. ложок олії і 50 мл води. Борошно спасерувати на тій олії, що залишилася.

Цвітну капусту відварити до м’якості в 1 л води з додаванням горошин перцю і солі. Капусту з тушкованими овочами збити блендером або перетерти через сито, додати пасероване борошно і розмішати. З капустяного відвару видалити перець. Суміш проварити ще 2–3 хв помішуючи. Суп подавати гарячим, із зеленню та грінками, можна з подрібненим часником.