Кухня Рецепти

Сухе яблучне варення

Цукру за цим рецептом треба набагато менше, ніж яблук. Кориця додає десерту аромату й особливого шарму. Підійдуть практично будь-які яблука, у тому числі падалиця, але не кислі.

05.09.2018 17:23

Сухе яблучне варення

1 к яблук, 300 г цукру, 1 ст. ложка кориці, 1 ч. ложка лимонної кислоти.

Яблука порізати тонкими скибками, посипати корицею, кислотою і цукром. Перемішати, поставити у розігріту до 200 градусів духовку на 25 хв. Дістати, дати охолонути, розкласти на пергамент, злегка присипати цукром, накрити марлею і сушити на свіжому повітрі ще 2-3 дні а бо в духовці з вентилятором 2-3 год при 60-75 градусах з привдкритими дверцями. Зберігати у скляних банках під пластмасовими кришками у прохолодному приміщенні.