спотикач

Справжній український “Спотикач”. Рецепт зі смородиною

Спотикач - давній український алкогольний напій, якому понад 300 років. Його готують за особливим рецептом, додаючи цукор, ягоди (наприклад, смородину), прянощі. Виходить смачно!

Спотикач – це український солодкий алкогольний напій на основі горілки з додаванням спецій, ягід, фруктового соку та обов’язково цукру. Такий напій в Україні готують з давніх-давен. Перші рецепти і згадки цього напою сягають ХVІІІ століття. Особливість приготування спотикачу у тому, що основу для нього варять, а вже потім настоюють з горілкою.

Український “Спотикач”

  • 750 мл горілки, по 1 кг смородини та цукру, 3,5 скл. води.

Смородину перебрати, вимити, обсушити на рушнику, скласти в емальовану миску і потовкти, перекласти в полотняний мішок, щоб стік сік. З цукру і води зварити густий сироп, весь час знімаючи піну. У готовий сироп влити сік з чорної смородини і ще раз закип’ятити, зняти з вогню, влити горілку, добре розмішати. Поставити на невеликий вогонь і, не доводячи до кипіння, безперервно помішуючи, дати наливці загуснути. Після цього остудити, розлити у пляшки, закупорити й зберігати в сухому прохолодному місці.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook