Солодкий сироп до млинців

Аби млинці або фрукти смакували ще краще, за американською традицією можете подавати їх зі смачним сиропом. Якщо ароматизуєте його, буде взагалі неперевершено!

Для приготування сиропу знадобиться склянка цукру, ліпше взяти коричневий. Всипте цукор у маленьку каструльку з важким дном. Налийте туди ж склянку води. Увімкніть несильний вогонь і помішуйте доти, доки цукор не розчиниться.

Напохваті треба мати кулінарний пензлик – вмочуйте його в гарячу воду й видаляйте зі стінок каструлі цукор, що кристалізується.

Додайте той ароматизатор, який люблять діти: свіжу м’яту, лимонну чи апельсинову цедру, паличку кориці, імбир… Тепер перестаньте помішувати сироп, збільшіть вогонь – хай покипить хвилин зо п’ять. За цей час він випарується і стане густим.

Зніміть його з вогню, додайте (для дорослих) трохи рому чи коньяку, або ж апельсинового соку, розмішайте й охолодіть. Зберігайте у закритій банці в холодильнику.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook