Діти Кухня

Смачне меню для ваших Зайчиків і Квіточок. 12 страв, які сподобаються дітям

Хочете, щоб ваша дитина росла здоровю і залюбки їла корисну їжу? Приготуйте ось такі смачні страви! Вашій малечі сподобається!

04.03.2019 16:30

Котлети «Курочка Ряба»

2 курячі філе, 50 г сала, 1 цибулина, розмочена у молоці 1 булка, 1 сира картоплина, сіль, 2 яйця.

Змолоти філе, додати сало, потерту цибулину і картоплину, розмочену в молоці булку, сіль, вимісити й відбити. Яйця зварити, порізати на шматки, обліпити їх фаршем, сформувавши колобки. Краще використовувати цілі перепелині яйця. Викласти котлети на змащене олією деко і запікати до готовності, наприкінці приготування можна посипати тертим сиром. А щоб було смачніше, зробити із котлеток курчаток, прикрасивши їх зеленню та шматочками овочів.

Сирно-яблучний пудинг «Сюрприз»

6 ст. ложок сиру, 2 яблука, 4 ч. ложки цукру, яйце, родзинки.

Сир і яблука перетерти, додати цукор, жовток, жменьку подрібнених родзинок (запарених окропом), в кінці додати збитий білок, акуратно вимішати й викласти у змащену маслом форму, накрити пергаментним папером, теж змащеним маслом, і поставити на водяну баню на 1 год.

Запіканка «Силач»

500 г курячого філе, 2 картоплини, 1 цибулина, 4 яйця, 200 г сиру, 100 г сметани, 1 ч. ложка олії, сіль.

Відварити філе, порізати невеликими шматочками. Відварити картоплю у кожушку, почистити і дрібно натерти. Нарізати цибулю, тушкувати до готовності на малому вогні у сметані (краще трохи розвести її водою). Збити яйця, сир натерти. Змастити форму маслом і викласти у неї м’ясо. Зверху викласти шарами цибулю й картоплю, посолити, залити усе збитими яйцями і поставити в розігріту духовку на 10 хв. За 5 хв до готовності посипати сиром.

Ніжні котлетки «Мамине щастя»

800 г курячої печінки, 1 цибулина, 1 морквина, 2 зубці часнику, 1 яйце, 1 ст. ложка борошна, сіль, 2 ст. ложки олії, сметана.

Дрібно нарізати печінку (її буде набагато легше різати, якщо спочатку трохи заморозити). Подрібнити цибулю і часник, а морквину натерти, додати до нарізаної печінки. У масу ввести яйце, борошно, посолити і ретельно перемішати. Смажити котлети, викладаючи їх столовою ложкою. Подавати, поливши сметаною.

Ліниві вареники «Під снігом»

0,5 кг сиру, 200 г манки, 2 яйця, 0,5 ч. ложки соди, трохи цукру, ванілін, сметана.

Замісити з усіх складників тісто й відставити на 1–2 год, щоб набрякла манка. Потім сформувати тоненькі ковбаски, порізати на скибки і відварити в окропі до готовності. Зі сметани приготуйте «сніжний» крем. Для цього збийте її міксером, додавши трішки цукру й ваніліну.

«Манний айсберг»

0,5 л молока, 5 ст. ложок манки, 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка масла, 1 яйце, ванілін.

Манку розмішати з яйцем і невеликою кількістю молока. Решту молока закип’ятити і повільно ввести манну суміш, безперервно перемішуючи, варити 10–15 хв на малому вогні. Наприкінці додати цукор, ванілін та масло. Розкласти пудинг у змочені водою форми або у звичайні напівглибокі тарілки і поставити на ніч у холодильник. Перед подачею викласти на пласкі тарілки, великі шматки можна розрізати й полити киселем.

Кисіль «Літечко»

1 л води, 250 г ягід (свіжих або заморожених), цукор, 2 ст. ложки крохмалю.

У воду всипати ягоди, додати цукор, варити, доки ягоди не потріскаються, процідити. Окремо в 150 мл холодної води розвести 2 ст. ложки крохмалю і тоненькою цівкою, помішуючи, влити у компот. Варити ще кілька хвилин, доки не почне гуснути. Так само можна зварити кисіль із шипшини чи яблук. 

«Курчатка»

5 яєць, 1 куряче філе, твердий сир, варена морква, сметана (для дорослих – майонез), зелень.

Варені яйця розрізати навпіл, вийняти і перетерти жовтки. Половину білків залишити цілими (це буде шкаралупа), а решту порізати, додати подрібнене відварене філе, сир, заправити сметаною і посолити. Із цього фаршу зробити колобки та обкачати їх у потертих жовтках, акуратно викласти на білок-шкаралупу. Із перцю-горошку зробити курчатам очі, з вареної моркви – дзьобик і гребінець.

Овочевий тортик «Від зайчика»

200 г капусти, 1 морквина, 2 цибулини, сіль, олія. Для тіста: 2 яйця, по 2 ст. ложки борошна і молока, сіль, перець.

Капусту та цибулю дрібно нарізати, додати терту морквину, присолити і тушкувати на олії 10 хв. Збити яйця з борошном, молоком, сіллю та перцем. Тушковані овочі залити тістом, накрити кришкою, смажити на малому вогні 15–20 хв. Викласти на тарілку капустою догори, прикрасити зеленню. Також тортик можна робити з м’ясним фаршем.

«Що у горщику?»

150 г курячого філе, 2–3 картоплини, 1 невелика морквина, 1 цибулина, 20 г масла, 50 г капусти, 1 варене яйце, сіль, зелень.

Нарізати філе соломкою і розкласти на дні горщика, зверху – порізану соломкою картоплю, потім нашатковану капусту, моркву, цибулю, додати масло і трохи води (кожен шар потрібно присолити). Закрити горщик кришкою і поставити в розігріту духовку (180 ОС) на 30–40 хв. Коли все буде готове, викласти зверху у вигляді квіточки розрізане начетверо варене яйце.

«Кольоровий холодець»

По 25 г брюссельської, цвітної капусти, броколі і моркви, 250 мл води, сіль, желатин (у пропорціях, вказаних на пакетику).

Овочі помити, броколі та цвітну капусту розділити на невеликі суцвіття, моркву нарізати невеликими шматочками, брюссельську капусту розрізати на половинки. Усі овочі відварити у підсоленій воді. Коли вони будуть готові, злити гарячий відвар в окремий посуд і розчинити у ньому желатин. Розкласти всі овочі у тарілку, а потім залити їх гарячим бульйоном, поставити у холодильник.

Горіхове молоко

50 г волоських горіхів, 1 ст. ложка цукру, 200–400 г молока.

Горіхи розтерти в блендері разом з цукром до тістоподібної консистенції, вилити масу у кипляче молоко, добре перемішати. Напій настоювати протягом 2 год.

Суп із сирними бомбочками

Для супу: 2,5 л бульйону, по 1 перчині, морквині і цибулині, 5 картоплин, сіль, спеції, зелень. Для бомбочок: по 100 г борошна і твердого сиру, 1 яйце, 70 г масла.

Сир потерти, додати масло кімнатної температури, борошно, яйце, сіль. Ретельно вимісити і покласти на 30 хв у холодильник. Моркву потерти, перець і цибулю порізати. На олії обсмажити цибулю, додати моркву, тушкувати 3–4 хв, додати перець і тушкувати ще 5 хв. У киплячий бульйон опустити порізану картоплю й обсмажені овочі, варити 10 хв. Тим часом сформувати з тіста бомбочки й опустити у киплячий суп, варити ще 10–15 хв. Додати спеції, зелень.