Сіль – не тільки в страви, а у пральку

Універсальність солі підтверджена багатолітнім досвідом господинь. Усі вони не втрачають своєї актуальності і тепер.

Запаху риби чи цибулі легко позбутися, якщо помити руки водою, у якій розчинено щіпку солі.

Ванни, тази будуть як нові, коли їх протерти полотнинкою, просоченою сумішшю солі зі скипидаром.

Дуже забруднене скло та кришталь також добре чистити сіллю.

Плями на скатерці від вина чи фруктового соку зникнуть, коли їх відразу ж посипати сіллю, а потім випрати.

Килим і доріжки добре чистити губкою, змоченою концентрованим розчином солі.

Білизна буде блискучою, якщо до крохмалю додати дрібку солі.

Щоб сирі дрова розгорілися, киньте на них жменю солі.

Квіти довго не в’януть, коли додати до води щіпку солі.

Жир, особливо маргарин, не буде розбризкуватися зі сковороди, якщо її посипати сіллю.

Яйця з надтріснутою шкаралупою не витечуть, а цілі – не потріскаються й добре чистимуться,якщо варити їх у солоній воді.

Нарізана цибуля залишиться свіжою, коли посипати її сіллю.

Дрібка солі…

…зберігає свіжість молока;

…надає запаху стравам з яблук;

…прискорює збивання сметани та яєчних білків для крему;

…поліпшує смак кави чи чаю.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook