сіль

Сіль – до кави, до квітів і до посуду: де згодиться сіль у побуті

Сіль можна використовувати не лише на кухні, а й у побуті. Вона стане у пригоді під час чищення, прання і миття.

Як можна використовувати сіль у побуті

  • Сіль – королева не тільки на обідньому столі. Запаху риби чи цибулі легко позбутися, коли помити руки водою, в якій розчинено дрібку солі.
  • Ванни, протерті полотниною, промоченою сумішшю солі зі скипидаром, блищатимуть як нові.
  • Дуже забруднені скло та кришталь також добре чистити сіллю.
  • Смуги від чаю на посуді (чайник, чашка, склянка) зникнуть, якщо протерти їх ропою.
  • Білизна сяятиме, якщо до прання додати трішки солі.
  • Щоб сирі дрова розгорілися, киньте на них жменю солі.
  • Квіти довго не в’янутимуть, коли додати до води трішки солі.
  • Жир, особливо маргарин, не буде розбризкуватися зі сковороди, якщо насипати на неї трохи солі.
  • Нарізана цибуля залишиться свіжою, коли покласти її на тарілку, посипану сіллю.
  •  Змішайте чверть склянки соди, половину склянки оцту і три чайних ложки морської солі. Нанесіть суміш на крани і змішувачі, обробіть кути, щоб запобігти появі розводів і нальоту.
  • Застеліть глибоку посудину алюмінієвою фольгою і налийте туди воду з додаванням солі. Замочіть срібні та мельхіорові предмети, підігрійте і залишіть на деякий час. Будуть, як нові.
  • Яйця з надтріснутою шкарлупою не витечуть, а цілі не потріскаються й добре чиститимуться, якщо варити їх у солоній воді.
  • Дрібка солі зберігає свіжість молока, надає кращого запаху стравам із яблук, прискорює збивання сметани та яєчних білків, поліпшує смак чаю і кави.

Сільничка та інсульт: лікарі пояснили, у чому зв’язок

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook