Кухня Рецепти

Шоколадний торт зі сметанним кремом – один з улюблених у моїй сім’ї

Цей шоколадний торт особливим тим, що його коржі не розкочуються і не заливаються у форму, а випікаються у вигляді коржиків. А потім просто “купаються” у кремі. Процес приготування і формування торта особливо подобається дітям!

28.11.2018 14:34

Шоколадний торт зі сметанним кремом 

Тісто: 6 яєць, 1,5 скл. цукру 1,5, 3 ст. ложки з чубком какао, 1 ст. ложка соди (погасити оцтом), 2–3 скл. борошна (тісто має бути як густа сметана).

Крем: 1,2 л сметани, 1,5 скл. цукру. Між шарами можна додати апельсини або вишню.

У тісто можна додати 1 ч. ложку цедри апельсина для аромату.

Шоколадна глазур: 5 ст. ложок молока або води, 5 ст. ложок цукру, 5 ст. ложок какао, 50 г масла.

Яйця збити з цукром до стійкої піни, додати гашену соду, какао, борошно. Викладати на деко ложкою тісто і випікати коржики при температурі 170 градусів 5-6 хв кожну партію. Перевіряти коржі зубочисткою, не пересушувати.

Потім коржі вмочати в крем і викладати на тарілку. Я в основному викладаю всі коржі з кожної партії в миску з кремом і акуратно розмішую. Потім дістаю ці коржі і викладаю по колу форми. При цьому кожен шар з коржиками теж трохи промащувати кремом.

Зверху торт залити шоколадною глазур’ю і поставити в холод. Можна зверху потерти чорний шоколад, а можна прикрасити білковим кремом.

Рецептом поділилася Марина Білозерова