Кухня Рецепти

Шоколадний мусовий торт з ягідним конфі

Шоколадний мус із ягідним прошарком на бісквіті – мабуть, найкраще поєднання для десерту. У розрізі торт виглядає просто розкішно! До речі, якщо не маєте порічок, можете використати будь-які інші ягоди (свіжі або заморожені) на свій смак.

03.12.2018 14:37

Шоколадний мусовий торт з ягідним конфі 

Шоколадний бісквіт: 3 яйця, 90 г цукру, дрібка солі, 70 г борошна, 20 г какао, 0,5 ч. ложки розпушувача або 0,25 ч. ложки соди, 1 ст. ложка олії, 3 ст. ложки окропу. 

Конфі з порічок: 300 г пюре з порічок або інших ягід, 120 г цукру, 15 г желатину, 90 мл води, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю.  

Мус з шоколаду: 4 жовтки, 110 г цукру, 200 мл молока, 20 г желатину, 120 мл води, 200 г чорного шоколаду, 400 г вершків (30–33%).

Бісквіт. Яйця збити з сіллю і цукром 2 хвилини. Додати олію і знову все розмішати. Потім додати просіяні борошно, какао і розпушувач. Акуратно все розмішати. Влити окріп. І знову все акуратно розмішати. Духовка 180 градусів. Дно форми (20 см) застелити пергаментом або фольгою. Вилити тісто у форму. Бісквіт випікати 20-25 хв. Дістати і остудити. При складанні торта я його трохи просочила кавою.

Конфі з порічок. Желатин замочити у воді хвилин на 20. Окремо розмішати пюре, цукор і крохмаль. Довести до кипіння. У гарячий ягідний сироп додати добре набряклий желатин і розмішати, щоб він розчинився. Остудити і залити в форму 20 см. Поставити в холод до застигання.

Мус з шоколаду. Желатин замочити в холодній воді до набрякання. Жовтки ретельно розтерти з цукром, додавши трохи молока, щоб не було грудочок. Потім влити все молоко і розмішати. У посуд з товстим дном влити цю суміш, і на середньому вогні, розмішуючи довести до кипіння. Зняти з вогню і додати туди шоколад. Ретельно розмішувати, щоб шоколад не згорнувся. Ввести в цю суміш набряклий желатин і знову все ретельно розмішати, щоб желатин розчинився. Відставити і дати трохи охолонути. В окремому посуді збити холодні вершки, починаючи з малих обертів міксера і збільшуючи швидкість. Збити вершки до м’яких піків. Потім вводити вершки в шоколадну суміш в три етапи, при цьому постійно акуратно все розмішувати.

Я спочатку все збивала міксером на найменшій швидкості, а потім все акуратно розмішати ложкою. Мус готовий.

Збирала я торт у формі 20 см. При цьому я зменшила форму коржа і конфі до 19 см, обрізавши їх. Спочатку виклала корж і половину мусу. Дала застигнути в морозилці. Потім виклала конфі і весь мус. Знову поставила в морозилку. Можна ставити в холодильник. Мус застигає швидко. Зверху посипала какао. Можна прикрасити по своєму бажанню.

Рецептом поділилася Марина Білозерова