Кухня Рецепти

Шоколадний мус

Десерт варто охолодити після приготування, але подавати при кімнатній температурі, прикрасивши збитими вершками і шоколадною стружкою.

15.05.2017 23:09

Інгредієнти:

3 яйця, ¼ скл. цукрової пудри, по 150 г білого і чорного шоколаду, 50 л вершків (30%), 1 ст. ложка какао-порошку, шоколадна стружка.

Збити міксером холодні вершки до збільшення об’єму. У великій мисці міксером збити яйця з цукровою пудрою (додавати її поступово) до густої білої маси, що збільшилася в об’ємі вдвічі. Розкласти суміш у дві великі миски. Шоколад розтопити окремо на водяній бані. У миску з білим шоколадом додати одну половину яєчної суміші й акуратно перемішати. Великою ложкою додати в масу половину збитих вершків і знову ретельно перемішати. Те саме зробити з чорним шоколадом. Готову суміш з чорного шоколаду ложкою рівномірно викласти у великі скляні келихи, щоб вони заповнили половину об’єму. Охолодити протягом 5 хв. Готову масу білого шоколаду ложкою викласти на чорний шоколад. Охолодити упродовж години. Довести десерт до кімнатної температури, потім подати, прикрасивши збитими вершками і шоколадною стружкою.