Кухня Рецепти

Шоколадно-апельсиновий торт

Поєнання апельсинів і шоколаду у цьому торті просто зводить з розуму! Він надзвичайно ароматний. Розкішний десерт! Рецепт великий, але тільки тому, що в ньому все детально розписано. Тому у вас все вдасться!

16.05.2019 16:27

Шоколадно-апельсиновий торт

Форма діаметром 24 см.

Апельсиновий крем-курд: 2 яйця, 2 жовтки, 75 г цукру, 120 мл апельсинового соку, цедр 2 апельсинів, цедра 1 лимонна, 80 г масла, 0,25 скл. лимонного соку, 1 ч. ложка желатину, 200 мл вершків (33–35%).

Шоколадно-апельсиновий крем: 200 г гіркого шоколаду, 2 яйця, 2 жовтки, 100 г цукру, дрібка ванілі, цедра 2 апельсинів, 100 мл апельсинового соку, 1 ч. ложка желатину, 2 ст. ложки коньяку, 150 мл вершків (33–35%).

Корж: 130 г масла кімнатної температури, 200 г цукру, цедра 1 апельсина, 3 яйця, 50 г какао, 160 г борошна, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка розпушувача, 130 мл молока.

Для просочування: 100 мл апельсинового соку, 1 ст. ложка рому або коньяку з краплею ромової есенції.

Апельсиновий крем-курд. Потрібно готувати напередодні. Збити яйця і жовтки з цукром, поставити на водяну баню, збивати 1-2 хв до пишності, додати апельсиновий сік, цедру, збивати до загустіння. Зняти з вогню, додати масло, перемішати, накрити, залишити до охолодження. Желатин залити лимонним соком, дати набрякнути, розтопити, додати до апельсинового крему. Поставити в холодильник на ніч, щоб загус.

Шоколадно-апельсиновий крем. Збити яйця і жовтки з цукром і ваніллю, додати цедру, поставити на водяну баню, збивати до пишності, додати шоколад. Коли він розтане, збивати ще 3-4 хв, додати коньяк і готувати ще 2 хв. Зняти з вогню. Желатин замочити у воді. Коли набрякне – розтопити і додати в крем. Перемішати і дати охолонути.

Корж. Масло збити з цукром добіла, додати цедру, по 1 ввести яйця. Змішати борошно, какао, соду, розпушувач. Ввести частинами у збиту масу, акуратно перемішуючи ложками. Потім додати молоко, перемішати. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати у розігрітій до 180 ОС духовці 30-35 хв до сухої зубочистки. Коли охолоне, розрізати навпіл.

Зібрати торт. Апельсиновий крем дістати з холодильника і збити. Окремо збити вершки і акуратно ввести у крем. Також окремо збити вершки і акуратно ввести в шоколадний крем. Один корж просочити половиною рідини для просочування, викласти шоколадний крем, накрити коржем, просочити рештою рідини, викласти апельсиновий крем. Поставити в холодильник, прикрасити на бажання.

рецептом поділилася Юлія Пилипенко