Щоб соус вдався

Для того аби соус був особливо смачним, потрібно правильно готувати складники. Скористайтеся порадами, щоб пересвідчитися в цьому.

Для того аби соус був особливо смачним, потрібно правильно готувати складники. Скористайтеся порадами, щоб пересвідчитися в цьому.

– Бульйон для соусу, заливних страв майже не солять.

– Не можна нагрівати до кипіння соус, заправлений вершковим маслом, тому що це руйнує емульсію масла з іншими продуктами.

– Гірчиця, розведена на молоці, а не на воді, довше зберігається і не засихає.

– Якщо ви готуєте соуси для других страв, то томат ліпше смажити на смальці, а сметану доводити до кипіння.

– Надмірної гіркоти ріпчастої цибулі можна позбутися, нарізавши її локшиною і заливши на деякий час холодною водою.

– Для зберігання цибулини потрібно змастити місце розрізу маслом або жиром.

– Для того аби цибуля для соусу не підгоріла і мала жовтуватий колір, її необхідно обкачати в борошні.

– Для овочевих соусів спершу варять овочі, і тільки наприкінці варіння до них додають спеції. У такому порядку соус зберігає свій смак і виходить більш ароматним.

– Гірчицю і хрін перед приготуванням необхідно облити кип’ятком, це дозволить позбутися неприємної гіркоти.

– Мелісу лимонну застосовують у свіжому вигляді для приготування овочевих салатів, овочевих соусів та супів.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook