Що ви купуєте: масло чи підробку? Як перевірити якість в домашніх умовах

Виробники часто фальсифікують масло. Проте на смак відрізнити оригінал від підробки майже неможливо. Дотримуючись порад, ви зможете вибрати дійсно якісне масло.

1. Купуйте масло, виготовлене відповідно до Держстандарту або ДСТУ, а не ТУ. Зазвичай виробники вказують ці дані на лицьовій стороні упакованого товару. Найчастіше можна зустріти такі маркування: «Масло коров’яче» ГОСТ 37-91; «Масло вершкове» ДСТУ 43: 99-2005; «Пасти масляні і масло з коров’ячого молока» ГОСТ Р 52253-2004.

2. Уважно  читайте назву продукту. Зверніть увагу на назви: «Масло селянське», «Масло», «Масло вершкове». А ось такі назви, як «Маселко», «Масличко», «Солодковершкове» та інші повинні вас насторожити. Найчастіше так маскують спред.

3. Якщо ж ви сумніваєтесь у своєму виборі, уважно погляньте на  склад. Справжнє масло містить лише продукти з коров’ячого молока: вершки коров’ячі, молочний жир і т.д. Якщо ж у складі продукту вказаний рослинний жир, значить, це спред.

3. Якщо ви звикли  купувати розфасоване масло на ринках, зверніть увагу на таке: на розрізі поверхня масла повинна бути сухою на вигляд, легко блискучою і однорідною. Колір якісного масла варіюється від білого до світло жовтого. Насичений жовтий колір свідчить про те, що почався природний процес окислення.

4. Є ще один знак якості вершкового масла – це його ціна. Якісне масло не може коштувати дешево.

5. Існує і народний спосіб, як перевірити якість масла. Візьміть  добре заморожений продукт і розколіть його ножем. Добре масло повинно мати при цьому нерівні краї на зламах завдяки своїй текстурі. А ось спред в цьому випадку відпаде дуже легко і швидко розтане.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook