Що головне в тушкуванні?

Коли випарується вода, додають не воду, а більш щільні чи кислі рідини - вершки, сметану, фруктовий чи овочевий сік, оцет, виноградне вино.

Що головне в тушкуванні?

– Попереднє обсмажування продукту чи відварювання його з подальшим обсмажуванням.

– Поєднування в одному посуді обсмаженого продукту, олії та соку від його обсмажування, а ще – невеликої кількості води.

– Посуд, що добре закривається, ліпше з товстими стінками. Під час тушкування намагатися не відкривати кришку.

– Тривалість приготування страви від 45 хвилин на плиті (ось де знадобиться скороварка) і до півтори години в духовці.

– Наприкінці тушкування, коли випарується вода, додають не воду, а більш щільні чи кислі рідини – вершки, сметану, фруктовий чи овочевий сік, оцет, виноградне вино.

– Всі компоненти тушкуються в одному посуді. Чим їх більше і чим вони різноманітніші, тим смачнішою виходить страва.

– Вода до всіх тушкованих страв додається тільки у вигляді окропу.

– Наприкінці тушкування до готової страви додають приправи й прянощі.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook