Секрети правильно звареного рису

Якість звареного рису часто залежить від самого зерна, але більше на результат впливає процес самої варки: кількість води, температура і час варіння.

Перший спосіб.
1 склянку води довести до кипіння, додати сіль. Засипати 1 склянку рису, закрити каструлю кришкою й щільно притиснути, щоб унеможливити вихід пари. Варити слід на невеликому вогні рівно 12 хвилин, потім, не відкриваючи кришку, вимкнути вогонь і зачекати ще 12 хвилин (якщо кришка все одно пропускає пару, цей час треба збільшити як мінімум удвічі).

Другий спосіб.
5 склянок рису засипати в каструлю з водою (6 склянок), накрити кришкою й довести до кипіння на сильному вогні. Після закипання варити 10 хвилин на середньому вогні, потім ще 5 хвилин – на слабкому. Вимкнути вогонь, а каструлю обгорнути лляним рушником і дати рисові настоятися 10 хвилин.

Третій спосіб. 
1 склянку рису (не митого!) підсмажити у вершковому маслі до рожевого кольору. Підсмажений рис перекласти в каструлю, залити 1 склянкою окропу й варити під кришкою, доки рідина не випарується.

Четвертий спосіб.
Каструлю наповнити солоним окропом на 3/4 об’єму. Накрити каструлю лляною тканиною і закріпити її. На тканину висипати рис, на який покласти шматочок вершкового масла. Накрити каструлю тарілкою й довести рис до готовності на сильному вогні.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook