штолен

Різдвяний штолен – смачний і правильний. За цим рецептом печу вже 8 років

Печу штолен за цим рецептом вже вісім років. Він дуже смачний i правильний – такий, яким має бути справжній різдвяний штолен!

Різдвяний штолен

  • Тісто: 750 г борошна, 150 г цукру, 250 г молока, 350 г масла, 75 г дріжджів, 2 п. ванільного цукру.
  • А також: по 150 г жовтих і коричневих родзинок (попередньо замоченого в алкоголі), по 100 г апельсинових і лимонних цукатів, цедра 1 лимона, по 1/4 ч. ложці меленого імбиру, кардамону і гвоздики, дрібка солі.
  • Усередину можна покласти марципан (150 г мигдалю перемолоти і змішати з 2 білками і 250 г цукрової пудри).

Замісити тісто, додати решту продуктів. Пекти 60 хв при 180 ОС. Гарячі штолени змастити розтопленим маслом і щедро посипати цукровою пудрою.

Рецепт і фото Мирослави Новосад

Радимо також приготувати іншу святкову випічку:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook