Кухня Рецепти

Пивний соус до овочів

Овочі, приготовані на пару, варені або печені набудуть яскравого смаку завдяки такому соусу. І не треба вигадувати, що б такого приготувати, і довго стояти біля плити!

17.08.2018 16:24

Пивний соус до броколі, цвітної капусти та інших овочів

0,5 скл. пива, ¾ скл. молока, 1,5 ст. ложки борошна, 100 г твердого сиру, 1 ст. ложка тертої цибулі, 0,5 ч. ложки тертої цедри лимона, сіль.

  • Борошно розвести в 1/4 скл. пива в невеликій мисці. У сотейнику змішати молоко і решту пива, на середньому вогні довести до кипіння.
  • Поступово ввести борошняну масу, довести до кипіння.
  • Зменшити вогонь і готувати приблизно 2 хв. Ввести тертий сир, цибулю, цедру і сіль, перемішати. Полити цим соусом броколі або інші овочі і подавати відразу ж.