Пишний кекс – ніжний та пухкий

Дуже гарний в розрізі, а ще пухкий та ніжний. Дивовижно смачний та надзвичайно цікавий. Легкий в приготуванні та не займає багато часу. Такий кекс не соромно навіть подати до святкового столу.

Пишний кекс

Форма діаметром 23 см

Для білого тіста: 5 білків, 125 г цукру, 60 мл молока, 60 мл олії, ваніль, 1 ч. ложка розпушувача, 200 г борошна, 125 г мигдального борошна.

Білки збити з цукром до піків, додати молоко та олію і перемішати, додати сухі інгредієнти й ще раз обережно перемішати.

Для жовтого тіста: 5 жовтків, 125 г цукру, 60 мл молока, 60 мл олії, ваніль, 1 ч. ложка розпушувача, 200 г борошна, какао.

Жовтки збити з цукром, додати рідкі складники, перемішати, додати сухі та ще раз перемішати.

Форму змастити, вилити половину жовтого тіста, посипати через сито щедро какао, вилити біле тісто, знову какао і так ще раз повторити, останній шар не посипати. Випікати при температурі 170 градусів близько 35-40 хвилин.

Рецепт Іри Татарин. Пекла і фотографувала Юлія Пилипенко

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook