Кухня Рецепти

Пиріг із картоплею і грибами «До борщу»

Такий пиріг має усі шанси стати незамінною стравою під час посту. А додавши до інгредієнтів ковбасу чи м’ясо, перетворите його на “гостьову” страву.

14.09.2017 09:23

Інгредієнти:
500 г картоплі, 250 г грибів, 2 цибулини, 4 ст. ложки олії, сіль, перець. Для тіста: 3/4 скл. води, 30 г свіжих дріжджів, 3 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка солі, борошно, 5 ст. ложок олії.

Дріжджі розчинити у теплій воді з цукром та кількома ложками борошна. Поставити у тепле місце на 15 хв. Тоді додати сіль, олію і борошна стільки, щоб вимісити м’яке тісто. Поставити його в тепле місце на 1 год.

Зробити начинку: цибулю порізати кубиками і підсмажити. Відварити картоплю до готовності і зробити з неї пюре, додавши підсмажену цибулю та відварені гриби (можна брати будь-які). Тісто розділити на дві частини. Більшу частину розкачати та вистелити нею дно і боки форми. Наверх покласти начинку. Меншу частину тіста розкачати і прикрити нею пиріг. Защипати краї. Пиріг змастити олією. Випікати в духовці 35 хв за температури 190 °С.